banner102

Solaklı Deresi Peyzaj Projesi başladı

Trabzon İli, Of İlçesi, Sulaklı deresi kıyı şeridi peyzaj uygulama işi diye adlandırılarak ve T.C. Trabzon Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından hazırlanıp Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğ tarafından kontrollüğü yapılan ve ÇAPA İNŞAAT - ÇA-PA İnşaat Nakliyat Hafriyat Personel ve Mühündislik Hizmetleri Tic.Ltd.Şirketi tarafından yapılacak olan Solaklı projesi fiili olarak başlatıldı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
28 Nisan 2018 Cumartesi 14:07
Solaklı Deresi Peyzaj Projesi başladı

2005 yılında dönemin Of Belediye Başkanı Oktay Saral zamanında basına duyurulan ve görselliği yapılacak olan projeden çok daha faklı gösterilen proje 17 Nisan 2018 Salı başlatılıp 12 Kasım 2018 Pazartesi günü tamamlanacak. 6 ay 26 gün ve toplamda 210 gün süre zarfında tamamlanacak olan projenin sözleşme bedeli 5.104.325,78 TL olarak belirlendi.


2005 yılından günümüze kadar her seçim çalışmasında kitapçık şekilde halkın önüne sunulan Solaklı Vadisi Projesi 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerine 2 ay kala ilk gösterildiği şeklinden çok daha farklı şekilde yapılmaya başlandı.

2005 YILINDA YAPILACAK DENEN PROJE
OF  BELEDİYESİ SOLAKLI VADİSİ TURİZM PROJESİ

1-Solaklı Vadisi Projesi  Ulusoy   Köprüsü ile Koray Aydın Köprüsü  arasındaki yaklaşık 650 metrelik alanı kapsamaktadır. 2-Peyzaj Projesi KTÜ ’ye yaptırılan projede toplam  1300  m  uzunluğunda  perde beton istinat duvarlarının  yapımının ardından her iki taraftan 7 m genişletilerek üzerine kamelya tipi evler,küçük havuzcuklar,yürüme  koşu ve bisiklet parkurları,650 metrelik vadi boyunca 2 adet kemer köprü yanında yelkenli  tipi oturma  grup- ları yapılması planlanmaktadır. 3-Proje maliyeti yaklaşık  5 Milyon YTL ‘dir.

PEYZAJ NEDİR?

Peyzaj bir noktadan bakıldığında görüş çerçevesi içine girebilen doğal ve kültürel varlıkların bir arada meydana getirdikleri görünüştür. Dilimize Fransızca’dan yerleşmiştir. Böyle bakılınca, içinde yaşadığımız dünya, kaldırım taşından çocuk parkına, doğa yürüyüşü yaptığımız dere kenarına, bir müzenin bahçesindeki eserlerin yerleştirilişine, çok katlı bir binanın çevre düzenlemesine, evimizin bahçesi ve rengine kadar hissettiklerimizin gördüklerimize bir yansıması anlamına geliyor. Çevre düzenlemesi, peyzaj mimarlığının ilgi alanı içindedir. Ressamların yaptığı doğa görünümleri de peyzaj olarak adlandırılır.

Peyzaj sözcüğü, "manzara" ya da daha doğrusu "kır manzarası", "kır resmi" anlamında, Fransızca'dan alınan resim ve fotoğraf sanatına ait bir terimken, uygulama alanı zamanla genişleyerek, bir bahçeden çok büyük, birçok bahçeleri, yerleşim alanlarını, korulukları, kırsal alanları içine alacak kadar büyük doğa parçalarının düzenlenmesinden, kent planlama branşına kadar dayanmıştır. Peyzaj, bahçe düzenleme işlemlerinin bir sanat, bir meslek dalı haline gelip disipline edilmesi olarak da adlandırılır. Bahçe düzenleme, uzun yıllar eğitim gerektiren bir alandır. (nedir.com)

Son Güncelleme: 28.04.2018 14:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90