banner102

Of'ta Bir İlk Yaşandı

Önceden her Kur'an Kursu kendi bünyesinde icazet programları düzenlerken, bu yıl bir ilk gerçekleştirilerek Of Müftülüğü öncülüğünde 10 ayrı Kur'an Kursundan icazet alan hafızlar için Of Çarşıbaşı Camiinde icazet programı düzenlendi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
06 Ağustos 2018 Pazartesi 14:38
Of'ta Bir İlk Yaşandı

Zehra Hatun Erkek Kur'an Kursu'ndan 12, Ballıca Mahallesi Kur'an Kursu'ndan 11, Uğurlu Mahallesi Mehmet Rüştü Aşıkkutlu Kur'an Kursu'ndan 11, Kavakpınar Mahallesi Kur'an Kursu'ndan 10, Gürpınbar Mahallesi H. Bayram Kur'an Kursu'ndan 9, Eskipazar Mahallesi Kavak Camii Kur'an Kursu'ndan 8, Hacı Menşure Erkek Kur'an Kursu'ndan 8, Ağaçseven Erkek Kur'an Kursu'ndan 4, Cumapazarı Mahallesi Merkez Kur'an Kursu'ndan 2 ve Yemişalan Kur'an Kursu'ndan 1 olmak üzere toplamda 76 Kur'an Kursu öğrencisi, Of İlçe merkezinde yapılan toplu icazet merasimi ile hafızlık eğitimini tamamladı.  

Yapılan toplu icazet merasimi sabah saatlerinde Of Belediyesi binası önünden Mehteran eşliğinde hafızların Of Çarşıbaşı Camiine gelmesi ile başladı. Tekbir sesleri ile camiye giren hafızları çok sayıda vatandaş karşıladı. Cami içerisinde devam eden icazet merasiminde Kur'an tilavetinin ardından  konuşmalara geçildi. Açılış konuşmasını Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak yaptı. Hafızlığın önemi ile ülke genelinde hafızlar hakkında bilgi veren Albayrak'ın konuşmasından sonra İstanbul Müftüsü Prof.Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Of Kaymakam Vekili Sürmene Kaymakamı Mehmet Alper Çığ ve Trabzon Hafızlar Derneği Federasyonu adına Ahmet Özdemir de  birer selamlama konuşması yaptı.

Yapılan konuşmalardan sonra İstanbul Piyalepaşa Camii İmam Hatibi İshak Danış ve Nurullah Dindar hocanın Kur'an-ı Kerim okuduğu programda Reisül Kurra vekili olarak Karadeniz Teknik Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu'nun önderliğinde, mezun olan öğrenciler tarafından da kısa süreler okundu.

Prof. Dr. Aşıkkutlu'nun yaptığı dua ve kılınan öğle namazının ardından icazet töreni sona ererken, hafız olan öğrencilere Yeşilyurt ailesi ve Albayrak Vakfı tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.




 

Son Güncelleme: 06.08.2018 14:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Editör @Vatandaş Rıza 2018-08-09 19:28:21

Rıza bey öncelikli olarak eleştiriniz için teşekkür ederiz.
Kopyala yapıştır haberciliği elbette tam etik değil fakat eğer bizi takip ediyorsanız kopyala yapıştır haberleri sadece dolgu malzemesi olarak kullandığımız haberlerdir. Bizim asıl gayemiz halkı biazatihi ilgilendiren ve sorununu dillendirip çözüm arayışı içeren haberlerdir. Yoksa bu ve benzeri haberler olsa ne olmasa ne. Bunlarla rant elde etmiyoruz. Asıl haberlere bakışımızı artırmaya çalışıyoruz.

Avatar
Vatandaş Rıza 2018-08-09 18:21:38

Ofunnabzı kopyala yapıştır haberciliğini bırak kendin haber yap diğeri gibi kasti olarak başkalarını görmemezsizlikten gelme . Halkın tarafında olduğunu beyan ediyorsun lakin hakkın yanında olan ve hakkı haykıranı haber yapmıyorsunuz. Bu size ve taşımış olduğunuz misyona yakışmıyor, sizleri bu mesele daha hassas davranmaya davet ediyorum

banner90