banner102

Kütüphanede İstenilen Seviyede Değiliz!

Kütüphane haftasının 54. yıl dönümü Of Kaymakamlığı ve Of Halk Kütüphanesi Müdürlüğü öncülüğünde İsmail Yıldırım Okulunda düzenlenen programla kutlandı. Kurum amirlerinin ve öğrencilerin katıldığı programda konuşma yapan İlçe Kütüphane Müdürü Ferhan Özdemir, İlçenin kütüphane açısından istenilen yerde olmadığını söyledi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
27 Mart 2018 Salı 15:19
Kütüphanede İstenilen Seviyede Değiliz!

Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Of Kütüphane Müdürü Ferhan Özdemir, Türkiye'nin 900 yıllık kütüphane geleneğinin olduğunu söyleyerek, bu kütüphanelerin ülkemizde refahın artmasına, eğitim imkanlarının yayılmasına, bilginin ve araştırma anlayışının artmasına vesile olduğunu ifade etti.

İSTENİLEN SEVİYEDE DEĞİLİZ

Teknoloji ile birlikte artan bilginin kontrolün kütüphanelerin çok önemli yeri olduğunu sözlerine ekleyen Özdemir, " Halk kütüphaneleri toplumun her yaştan bireylerinin bilim, fikir, sanat ve edebi eserlerle ilgili bilgi kaynaklarını ait olduğu toplumla buluşturarak okuma alışkanlığı kazandırmak ve bu alanlardan ücretsiz olarak faydalanmasına, kültürel, sosyal ve teknik yönden kalkınmasına vesile olmaktadır.  Halk kütüphanelerinin temel amacı ait olduğu toplumda bilginin kontrolünde halkın milli ve manevi yönlerini geliştirmek ve ahlaken yüksek seviyelere çıkarmaktır. Bu amaç uğuruna ilçemizde de çalışmalar yapma gayreti içindeyiz. " diyerek ülke kütüphaneler seviyesinde Of Halk Kütüphanesinin istenilen seviyede olmadığını söyledi.

21. YÜZYIL İSE EĞİTİM YÜZYILIDIR

Kütüphane müdürünün konuşmasından sonra söz alan İlçe Kaymakamı Eyüp Fırat, "19. yüzyıl sanayi yüzyılıydı, maalesef millet olarak bu yüzyılı kaçırdık. 20. Yüzyıl bilişim yüzyılıydı, bunu da millet olarak birazcık ucundan yakalayabildik. 21. yüzyıl ise eğitim yüzyılıdır. Bu yüzyılda genç nüfusunu eğitebilen milletler dünya sahnesinde ön plana çıkacaklarıdır.  Ben inanıyorum ki genç nüfusuyla ve işinin uzmanı olmuş öğretmen kadrosuyla bu yüzyılı yakalayacağız. Buna yürekten inanarak emarelerini de gerek Of İlçemizde, gerekse il ve diğer bölgelerde görebiliyoruz.  Bu anlayışla devam ettiğimiz müddetçe tarihteki o şanlı yerimizi yeniden alacağız. " diyerek bu konudaki en önemli faktörlerin Halk Kütüphaneleri olduğunu ve kitap okuma alışkanlığını kazandıracak olan Milli Eğitim camiası ile başarılar elde edebileceğimizi söyledi.

Konuşmalardan sonra öğrenciler tarafından kitap okuma ile ilgili şiirler okundu. Ardından çok kitap okuyan öğrencilerden Furkan Erdem Eroğlu, Faruk Ekrem Eroğlu ve Berra EROĞLU'ya, yetişkinlerde Yaşar Eroğlu'na Of Halk kütüphanesi tarafından temin edilen ve Kaymakam Fırat, Garnizon Komutanı ve Milli Eğitim Müdürü eliyle ödüller verildi.






Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 27.03.2018 15:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90