banner102

Dereyolu esnafına bir dokun bin ah işit!

Yıllardır trafik sorunundan şikayetçi olan Of halkı, gözlerini ilçe merkezinde son zamanlarda yapılan kazılarla delik deşik olan yollara çevirdi.

hamitk
hamitk
30 Mart 2018 Cuma 17:36
Dereyolu esnafına bir dokun bin ah işit!
 HİZMET ÇİLEYE DÖNÜŞÜYOR!

Yeni su şebekesi ile ilgili TİSKİ tarafından kazılan sokakların bazıları kısa sürede kapanırken, bazıları uzun süreliğine kapatılmayıp çukur ve çamur şekilde bırakılıyor. Bu yollardan birisi ve en çok aracın geçtiği cadde olan Sanayi Caddesi esnafı, yolun uzun süre çukur şekilde bırakılmasına tepki koyarak "Yapılan hizmet neden çileye dönüşüyor?" sorusuyla şikayetlerini dile getirdi. 

'Bu tarla ne zaman ekilecek?'

Geçtiğimiz haftalarda 'Bu tarla ne zaman ekilecek' başlıklı haberimizde yer alan caddenin uzun süredir yapılmayışına tepki koyan vatandaşların sesine kulak vererek yaptığımız haberden kısa bir süre sonra, caddenin düzeltilmesi vatandaşı memnun etmişti.

SANAYİ CADDESİ ESNAFINDAN SERT TEPKİLER!
Araçların en yoğun şekilde kullandığı caddelerden Of Sanayi Caddesinin defalarca kazılması ve sonrasında çukur şekilde bırakılmasına sert tepki gösteren Cadde esnafları, bu sorunun ne kadar daha süreceğini sordular.

SORUMSUZLUKLARA KATLANMAYA MECBUR MUYUZ?
Cadde esnaflarından Dursun Varank, caddenin yıllardır aynı sorunla karşı karşıya olduğunu dile getirerek, "Bu caddenin esnafı ve vatandaşları bu çileden kurtulmayacak mı? Buradaki vatandaşlar her gün toz temizlemeye mecbur mu? Araçlarını kırdırmaya, işyerlerindeki tozları süpürmeye, kısaca işini yapması gerekenlerin sorumsuzluklarına katlanmaya mecbur mu?" sorularını sorarak yoldan geçen araçların çukurlardan dolayı sorun yaşadığını ve bunun sonucunda tamir için sanayiye gittiğini ve bu durumdan sadece sanayi esnafının razı olabileceğini söyledi.

'FİDANLARI AYARLAYIP ÇUKURLARA DİKECEĞİZ'
Caddenin tarlaya döndüğünü söyleyerek tepkisini dile getiren cadde esnaflarından Osman Yüce, "Evet vatandaşa hizmet için doğalgaz, elektrik, telefon ve su hatlarını kazıyorsunuz. Bunun için teşekkür ederiz. Fakat kazdığınız çukurları neden kapatmıyorsunuz? Her çukur kazıldığında üzeri öylesine kapatılıp aylarca çukur şekilde bekletiliyor. Son olarak TİSKİ'nin açtığı çukurlar bu yolu adeta tarlaya çevirdi." diyerek tepkisini şu sözle tamamladı,'Fidanları ayarlayıp çukurlara dikeceğiz'

HERGÜN ADETA TOZ BANYOSU YAPIYORUZ
Araçlarımızı bu caddeye sokamıyoruz diyen cadde esnaflarından İsa Karaahmetoğlu, "İlçenin en yoğun caddelerinden biri olan bu sokağın halini hiçbir yetkili görmüyor mu? Zorunlu şekilde bu caddeden geçmek isteyen araçlar adeta zig-zak çizerek buradan geçiyorlar. Bazıları çukurların derinliğini fark edemeyince sert bir şekilde giriyor ve aracına zarar veriyor. Sadece araçlar zarar görmüyor. Çukurlardan çıkan tozlar işyerlerimize ve binalardaki dairelere giriyor. Hergün adeta toz banyosu yapıyoruz. Bunu dert edinen bir sorumlu olsaydı en azından geçici asfalt dökerek bu soruna anlık çözüm bulabilirlerdi? Fakat görülüyor ki sorunlarımız ile dertlenen yok." dedi.

İŞMİ YAPALIM? TOZMU TEMİZLEYELİM?
Vitrinlerimiz saatte bir tozla kaplanıyor diyerek tepkisini dile getiren cadde esnafı Hakkı Alim, "Sabah işyerimizi açtığımızda vitrinler tozla kaplandığını görüyoruz. Temizlik yapıp işimizi yapalım derken kı sa bir süre sonra vitrinlerin tekrar tozla kaplandığını görüyoruz. İşimizi mi yapalım yoksa elimizde bez ile sürekli toz mu temizleyelim? Sırf bu işin eleman tutsak yaptığı işten dolayı bir maaş isteyecek durumda olacak. Toz kalkmasın diye sulama yapılıyor fakat bunun etkisi bir saat sürmüyor. Sürekli geçen araçlardan kalkan tozlar işyerlerimizi ve evleri toza boğuyor. Bundan dolayı işyeri kapımızı kapalı tutuyoruz. Maalesef birçok müşteri kapı kapalı diye işyerinin de kapalı olduğunu düşünüyor." diyerek sorunun bir an önce çözülmesini istedi.

HİZMET ÇİLEYE DÖNÜŞÜYOR!
Sanayi Caddesinin arabalar için çileye dönen bir cadde olduğunu söyleyen Sultan Saygın, "Maalesef delik deşik edilen bir caddede esnaflık yapıyoruz. En çok aracın geçtiği bir caddenin bu şekilde bırakılması büyük bir sorundur. Hizmet için yapılan kazılar adeta çileye dönüşüyor. Yok 'şu zamanda yapılacak, bu zamanda düzeltilecek' diyenler buradaki vatandaşın sorununu anlamayanlardır. Buradan geçen araçlar kısa süre sonra sanayiye gitmek zorunda kalıyor. Zorunlu olmadıkça hiçbir araç şoförü bu caddeden geçmek istemiyor. Caddenin bir ucundan diğer bir ucuna 2 dakikada gidecekken, yaklaşık 10 dakikada gitmek zorunda kalıyoruz." diyerek geçicide olsa çukurların asfaltlanması gerektiğini söyledi.

NEDİR BU ÇİLEMİZ?
'Bu caddeden hiç mi duyarlı bir yetkili geçmiyor' diyerek tepkisini dile getiren cadde esnaflarından Burhan Bayraktar, " Araçlarımızı parçaladık, işyerlerimizi toza boğduk, kapılarımızı açamaz, müşterileri kaybeder olduk! Nedir bu çilemiz? Kazan kapatmıyor, kapatması gerekenler seyrediyor, yetkililer takmıyor, belediyeler geçiştiriyor, bizler ise çile ile baş başa bırakılıyoruz. " diyerek şiirsel sözlerle tepkisini dile getiren Bayraktar, 'Bu sorunları çözmesi gerekenler seçim zamanlarında kapımıza gelmesinler.' dedi. 

BARİ YAMA YAPIN!
Delik deşik olan yoldan rahatsız olup park alanını kullanarak işyerine geldiğini söyleyen cadde esnaflarından Ömer Şahin, "Hizmet için kazılan bir cadde neden çileye dönüşüyor? Neden hizmetin devamı yapılmıyor? Kazan şirket kapatmıyorsa belediyenin hiç mi asfaltı kalmadı ki yama asfalt ile geçici de olsa bu çukurları kapatın da araçlar kırılmadan geçsinler. İşyerleri tozlanmasın. Havalar ısındıkça toz artacak ve işyerlerine mahkum olacağız. Toz gelmesin diye kapılarımızı kapatmak zorunda kalacağız. Sadece işyerleri olsa neyse, binalardaki vatandaşlar balkonlarını adeta iptal ettiler. Çamaşırlarını evin içinde kurutur hale geldiler." diyerek cadde esnafı ve vatandaşları olarak bu sorunun bir an önce bitmesini talep ettiklerini ifade etti.
 

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 03.04.2018 19:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90