banner102

Şehitler için Hayden Sultanmurat’a!

Çaykara Sultanmurat Yaylası 7 Ağustos yayla Ortası Şenlikleri bu yıl farklı bir atmosferde kutlanacak.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
19 Ağustos 2016 Cuma 00:54
Şehitler için Hayden Sultanmurat’a!

Her yıl Rumi 7, Miladi Takvime göre 20 Ağustos tarihinde kutlanan geleneksel Sultanmurat Yayla Ortası Şenlikleri bu yıl 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi ve verilen şehitler nedeniyle daha ağır bir havada geçecek.

20 Ağustos 2016 Cumartesi günü saat 13:00’te başlayacak olan Yayla Ortası Şenlikleri bu yıl Çaykara Belediyesi ve Sultanmurat Şehitler Camii Derneği ortak organizasyonuyla gerçekleşecek. Programda şehitlerimiz için Kur’an Tilaveti yanında Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehteran Bölüğü konseri, Gümüşhane ve Erzurum’dan gelecek aşıkların söyleyeceği kahramanlık türküleri vb yerel etkinliklere yer verilecek.

Sultanmurat Şehitler Camii ve Külliyesini Yaptırma Derneği Başkanı Muhittin Yıldırım konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “Bu yıl katılımın çok büyük olacağını tahmin ediyoruz. Halkımızın katılımı yanında resmi zevatın da katılımının yüksek olacağını bekliyoruz. Bu yıl Sultanmurat yaylasında ilk defa aşıklar sahne alacak. Söyleyecekleri kahramanlık türküler heyecanı zirveye ulaştıracaktır. Programımız canlı olarak televizyondan da yayınlanacaktır. Programa ayrıca sürpriz konuklarda davet edilmiş olup katılmaları beklenmektedir.” dedi.

Çaykara Gündem

Son Güncelleme: 19.08.2016 00:55
Anahtar Kelimeler:
Muhittin Hamdi Yıldırım
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90