banner102

Karakoyunlular Federasyon Çatısı Altında Birleşiyor

Karakoyunlu Kültür, Tanıtma ve Dayanışma Derneği'nin olağanüstü genel kurulunda, Rize’de kurulacak olan Karakoyunlu Federasyonuna katılma kararı alındı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
22 Ağustos 2016 Pazartesi 10:58
Karakoyunlular Federasyon Çatısı Altında Birleşiyor
 Karakoyunlu Kültür, Tanıtma ve Dayanışma Derneği'nin Rize’de yapılan olağanüstü genel kurulu saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Divan Başkanlığını Prof. Dr. Bülent Verep’in yaptığı genel kurulda, Rize’de kurulacak olan Karakoyunlu Federasyonuna katılma kararı oybirliği ile alındı. Dernek Başkanı Recep Ali Karakoyun, Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Verep ve Genel Sekreter Engin Önkibar, derneğin faaliyetleri ve yapılan çalışmalar hakkında genel kurulu bilgilendirdi.

Olağanüstü genel kurulda Dernek Başkanı Recep Ali Karakoyun, Genel Sekreter Engin Önkibar, Başkan Yardımcısı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Verep, Yönetim Kurulu Üyeleri, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Arbek, Adalet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Kopuz, KTÜ Sürmene Abdullah Kanca MYO Sekreteri Ali Rıza Köroğlu, Öz Gıda İş Sendikası Rize Şube Başkan Yardımcısı Habip Çakır, Ahmet Yerebakan, Turan Memoğlu ve dernek üyeleri, derneğin Rize merkezli kurulacak olan Karakoyunlu Federasyonuna katılma konusunda görüşlerini belirttiler. Salih Zeki Altıkaya, Mehmet Ali Karakoyun, Enis Önkibar, Yaşar Mem, Rıfat Sami Varer, Osman Önkibar, Fevzi Çakmak Altıkan, Yasin Günay, Muhammet Mutlu, Sami Önkibar, Münir Önkibar, Faik Altun, Osman Yerebakan ve Tolga Önkibar da olağanüstü genel kurula dernek üyesi olarak katıldılar.

Karakoyunlu Kültür, Tanıtma ve Dayanışma Derneği'nin olağanüstü genel kurulunda, 15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişimi de kınandı. Yönetim Kurulu olarak yapılan açıklamada; “15 Temmuz 2016 gecesi Türk Silahlı Kuvvetlerimiz (TSK) içerisindeki bir grup hain tarafından Türkiye Cumhuriyeti Devletinin demokratik halk iradesini hedef alan darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. Hain darbe girişimi Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız başta olmak üzere devlet büyüklerimizin, muhalefet liderlerimizin, Türk Milletimizin, Türk Askerimizin ve Türk Polisimizin kararlı, asil ve dik duruşu sayesinde kısa bir süre içerisinde bertaraf edilmiştir. Hainler tarafından uygulanmak istenen bu darbe girişimini şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Şehit olan askerlerimize, polislerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, Türk Milletimize başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.”

Olağanüstü Genel Kurulda Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Arbek ve Adalet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Kopuz da birer konuşma yaptılar. Genel kurulda, Rize’de kurulacak olan Karakoyunlu Federasyonuna katılma kararı alınırken, Federasyonda Karakoyunlu Kültür Tanıtma Dayanışma Derneği'ni temsil etmek üzere Engin Önkibar, Prof. Dr. Bülent Verep ve Ali Rıza Köroğlu oybirliği ile seçildi. 

Son Güncelleme: 22.08.2016 11:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90