banner102

KARADENİZDE KELEBEK KORKUSU

Ricana simulas diğer adı ile vampir kelebekler doğu Karadeniz'i ve dolayısı ile türlü nebadat ile rızıklandığımız meyveleri, sebzeleri hatta çayı tehdit eder hale geldi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
24 Ağustos 2018 Cuma 14:04
Temmuz ayında yumurtalarından çıkan ve çok hızlı üreyen bu vampir kelebekler,  özellikle yeşil olanlarda her şeyi yok ediyor. Fasulye, salatalık, mısır, kivi, incir, ligarba ve uzun filizli çay gövdesinde birden çoğalan bu kelebekler kısa sürede bitkinin özsuyunu emiyor ve kısa sürede bitkinin kurumasına yol açıyor.

Tarım bakanlığı yetkilileri iki yıldır yöremize büyük tahribat vermekte olan bu kelebek türüne önlem almaması ise dikkat çekiyor.

Bir söylentiye göre pervane böceklerinin HES santrallerinin derelerdeki suyun akış dengesini bozmasıyla kaybolması ile bu kelebeklerin önü alınamamasına sebep olduğu söyleniyor.

Yetkililerin ivedilikle bir çözüme kavuşturması beklenirken, onca tarım mühendisi hiç bir çaba sarf etmemesi üreticileri çileden çıkartıyor.

Meyve ve sebze üreticileri, bu durumun bir an önce dikkate alınarak önlem alınması talebinde bulunurken, önlem alınmazsa daha da vahim bir tablo ile karşı karşıya kalınabileceğini söylüyorlar.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 24.08.2018 14:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90