banner102

Seçimlerin çok birşeyi değiştirmediği aşikar, zira seçmen aynı, sistem aynı, büyük oranda seçilenlerde aynı.. Sivrilmiş, kendini iyi pazarlayıp kurtarmış yeni bir kaç adam dışında önümüze getirilen kadrolarda bir değişiklik yok..

Hal böyleyken kraldan çok kralcı olmamak ve insan ilişkilerinde zaafa düşmemek gerekiyor.. Hoşgörünün, tevazunun, saygının ve sevginin önüne geçmemeli anlık ihtiraslarımız..     

Kültürümüzü,mahallemizi ve bizi bir arada tutan adeta toplum yapımızın çimentosu sayılan değerler gemisi şu almamalı; onlar seçilip Ankara'ya gidecek bu sokaklarda,bu semtlerde bizler kalacağız.yüz yüze bakabilecek yüz bırakmalıyız geride.

En güçlü cepheyi oluşturması gereken halkın bölünmemesi değerlerini yitirmemesi gerekiyor. Batı toplumu bir milleti çökertmek adına ilkin aileye saldırıyor,çok iyi farkındalar ki aile bozulursa bir millet bozulur,vakıa o ki televizyonlar ve sosyal medya platformları hep bu değirmene su taşımakta.   

Tüm bu çok cepheli savaşta insanın gayesi birlik ve beraberliğini muhafaza etmek olmalı..                     

Partiler üstü bir idealdir toplum olma,kardeş olma,komşu olma ideali. Aynı sevinci paylaşır aynı acıyı bölüşürüz bu sebeple sevinçlerimiz çoğalır acılarımız azalır.. Sahip olunan bu manevi bağlar gelip geçici menfaatlere kurban edilmemeli.

Günü kurtaran çözümler,sığ doktrinler,menfaatperest çıkarımların hepsi insanı köklerinden koparan birer merhaledir. Köklerinden kopmuş hangi canlı rüzgarın gazabından kurtulmuş ki? Köklerden biri feda edilerek elde edilmiş bir siyasi zafer yanılsamadan başka bir şey değildir, yani mağluptur bu yolda galip olan..

Yunus Emre,Mevlana,Hacı Bektaşi Veli,Ahmet Yesevi gibi büyük kanaat önderleridir bize bu mirası bırakan,bu muhkem yapı bu güzide insanların çabasının halis bir neticesidir.. Bize düşen bu ahlak şemslerinin açtığı yolda yürümektir.. Aksi taktirde bir olmamız, diri olmamız, var olmamız,yarına kalmamız olanaksızdır. Buna işaret etmiyor mu Yunus ' bölünürsek yokuz, bölüşürsek tokuz ' derken.   

Gönül kırmadan,canları yormadan atlatalım yaptığımız seçimlerin sonuncusunu yapacağımız seçimlerin birincisini...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90